Lees jij de krant nog wel eens?

krant lezenKranten, bestaan die nog? Ja zeker! Alhoewel veel kranten het aantal leden de laatste jaren flink terug zien lopen, is er nog zeker een markt voor de krant. Veel mensen zijn er helemaal aan gewend. Ze staan in de ochtend op en het eerste wat ze doen is het lezen van de krant. Een ritueel bijna.

Veel kranten hebben ook geprobeerd om via andere kanalen toch een jongere doelgroep aan te spreken. Denk bijvoorbeeld aan kranten zoals het NRC, wat ook de online groep aanspreekt. Maar ook de Volkskrant, wat een digitale versie van de krant heeft. Meer daarover leest u op: https://proefabonnementopkrant.nl/volkskrant/

Bij een krant zijn er dus altijd wel leden, maar ook veel mensen stappen toch weer over op de krant. Vaak zijn er ook leuke cadeaus”s te verkrijgen voor nieuwe leden. Soms wordt er bijvoorbeeld een tablet cadeau gegeven, zodat er ook naar de online versie van de krant kan worden gekeken als men onderweg is. Maar sommige mensen zitten helemaal niet te wachten op een cadeau en kiezen liever voor een korting op de abonnementsprijs. Op zich ook goed mogelijk, eigenlijk alle kranten bieden dat wel aan.